Pratite nas:

HomeKaminiSimple 10

Simple 10

ZRAČNI KAMINI SA AUTOMATSKIM DOZIRANJEM
Kamini na pelet samostojeći serije Simple su linija proizvoda LAFAT brenda koji proširuju izbor načina grijanja kako poslovnih tako i stambenih prostora. Kamini rade na principu distribucije toplog zraka

AUTOMATSKO PUNJENJE PELETA
Kamin na pelet za grijanje toplim zrakom je potpuno automatizovan,što znači da peć transportuje pelet iz spremnika i počinje i zaustavlja grijanje samostalno. Sve što vi treba da uradite je da se pobrinete da spremnik nije prazan.

POTPUNA DIGITALNA KONTROLA
Kaminom upravlja vrhunska automatska regulacija koja pruža istovremeni komfort i kvalitet kao maksimalnu iskorištenost.Regulacija predstavlja središnju elektronsku komponentu i sastoji se iz glavnog kontrolnog modula i kontrolne jedinice sa displejom smještenim u samomtijelu kamina.

JEDNOSTAVNA INSTALACIJA
Spajanje kamina na pelet za grijanje toplim zrakom je jednostavo.Potrebna instalacija je standardna,i kamin se spaja na postojeći dimnjak. Nakon toga, sve što vi treba da uradite ja da kablom isporučenim sa kaminom spojite izvor električne energije, pokrenete i izaberete parametre za rad po želji.
Automatskim prebacivanjem kroz pet različitih režima rada kamin može zadovoljiti potrebe za povećanjem ili smanjenje željene toplotne energije. Nakon dostignute željene temperature koja se očitava direktno iz prostorije gdje je kamin smješten, kamin smanjuje (modulira) rad sve do potpunog gašenja, te ponovnog paljenja nakon pada temperature prostorije ispod zadane temperature.
Samostojeći kamini na pelet simple serije je dizajniran samo za drveni pelet i nikakvi drugi energenti se ne smiju koristiti. Posjeduje automatski sistem čišćenja pomoću ventilatora unutar kamina.Za vrijeme rada uređaj sa integriranim izmjenjivačem topline, proizvodi toplinu koju zatim ugrađeni ambijentalni ventilator ispuhuje u prostor.

Kategorija:

Opis

Snaga (KW) Dimenzije (MM) Grejna kvadratura (M2) Kapacitet spremnika (KG) Masa (KG) Otvor spremnika (MM) Potrošnja goriva Staklena površina (MM)
10 440 x 525 x 930 50 15 75 130 x 325 0.7 – 2.1 kg/h 180 x 240